Матю Мур

Инженер, Директор

DP Architects

Матю Мур

Матю Меър се присъединява към DP Architects като технически директор през 2016 г., за да работи по мега проектите на компанията и внедряването на технически иновации. Преди да стане част от “DP Group”, Меър работи като старши строителен инженер в „Meinhardt Pte Ltd“, Сингапур 

Матю Меър има водеща роля в изпълнението на The Dubai Mall в Обединените Арабски Емирства, който е най-големият мол в света по разгърната площ и същевременно един от най-значимите проекти на DP Architects. Гигантският търговски център заема 550 000 квадратни метра и е своеобразен „град в града“ с неограничени възможности за пазаруване, забавление и релакс. През 2013 г. The Dubai Mall се превръща в най-посещаваната дестинация за почивка в света, която събира 75 милиона посетители. Друг значим проект на Меър е площадът Parkview в Сингапур, при който облицована с гранит „арт-деко” постройка влиза в сериозен контраст с модерната архитектура на другите модерни офис сгради. Смелият и динамичен дизайн в комбинация с градината в предния двор на проекта го прави неповторим в Сингапур.

Архитектурното бюро DP Architects вече пет десетилетия реализира градски проекти с огромни мащаби и развива разнообразието от функции и предназначения на отделните проекти. Последните архитектурни постижения на компанията са едни от най-големите по рода си. Сред тях се открояват мега комплексът със смесено предназначение Resorts World Sentosa в Сингапур, състоящ се от пет хотела и няколко развлекателни центрове и „търговският коридор” Orchard Road, отново в Сингапур, състоящ се от около тридесет самостоятелни търговски обекта и посещаван от седем милиона души годишно.

Портфолио