Радомир Серафимов

Архитект, Управляващ партньор

Atelier Serafimov Architects

Радомир Серафимов

Радомир Серафимов е професионалист с 20 годишна практика в архитектурното проектиране, като от 17 години е управляващ партньор в „Ателие Серафимов Архитекти“ООД.

Арх. Серафимов, сам и в колектив, участва в проектирането на емблематични проекти, сред които се открояват болница "Токуда",зала "Булстрад Арена Русе", Реконструкцията на "Дворец на Културата и Спорта" гр. Варна, ИКЕА, "Порше център", Лот 1 от Първи Метродиаметър до летище София, "Алфа Банк" и Заводът за преработка на отпадъци в София. Един от последните му проекти -многофункционалната сграда Blue offices изпъква сред архитектурната среда на София с изчистени форми, огледална плоскост на фасадите и фина пластика на детайла.

Проектантското бюро „Ателие Серафимов Архитекти ”е основано през 1990 г., като екипът му постепенно се разраства и днес е сред най-големите архитектурни компании в България. Студиото включва над 25 служители – архитекти, конструктори, специалисти в областта на градоустройственото планиране и дизайнери, както и над 100 асоциирани инженери фирми и консултанти.

Портфолио