Андреа Д‘Антраси

Архитект, Асоцииран партньор

MAD Architects

Андреа Д‘Антраси

Андреа Д`Антраси се присъединява към MAD през 2010 г., обогатявайки компанията със своя международен поглед. Предишният му професионален опит за арх. Масимилиано Фуксас и динамичната работа между Рим и Женшен, му осигуряват интернационална база и реализацията на значими проекти като новия терминал на международното летище Женжен Бао и магазинът „Армани” на 5-то авеню в Ню Йорк.

Като асоцииран партньор в MAD, италианският архитект е живата връзка между архитектурната фирма и Европа, свързвайки водещите им проекти в Италия и Париж с Китай. Андреа е в екипа от топ архитекти, работещи по реализацията на проектите за жилищно благоустрояване на улица „Бонкомпани“ в Рим, Италия, уникалното планинското село Huangshan Mountain Village Development, проекта Nanjing Zendai Himalayas Center в Хималаите, както и по наскоро завършения Арт музей на Джордж Лукас.

Д`Антраси е и един от дизайнери, работещи по жилищната сграда UNIC в Париж. Проектът е творчески и уникален сам по себе си заради двойната вътрешна структура на сградата, покрита със сурова бетонна фасада и издигаща се върху подиум.

С офиси в редица мегаполиси като Пекин, Лос Анджелис и Ню Йорк, MAD е архитектурна компания, високо ценена заради своите оригинални и футуристични дизайни с преплитащи в себе си органични форми, често вдъхновени от природата и последните технологични решения. В проектиje на MAD често се забелязва креативната употреба на материали като неръждаема стомана (Китайски музей на дървесината) и полиран алуминий (музеят Ордос).

През 2014 г. MAD е избрана да проектира и Арт музея на Джордж Лукас в Чикаго, като с този проект се превръща в първата китайска архитектурна фирма, изградила значима сграда на културата отвъд океана.

Photo credits: Doublespace photography; Hufton Crow; Аdam Mork

Портфолио