ТАКЕЙЮКИ КАТСУЯ

Генерален директор "Дизайн"

NIKKEN SEKKEI LTD

ТАКЕЙЮКИ КАТСУЯ

Такейюки Катсуя се присъединява към екипа на Nikken Sekkei през 2000 г., след като завършва Института по архитектура и архитектурно инженерство в Киото, Япония.

Като главен архитект и генерален мениджър на Nikken Sekkei, Такейюки Катсуя участва в проектирането на богато портфолио от сгради, в което влизат мащабни офис и проекти с обществено значение като Toho Gakuen College Annex (2004), NOMURA Co., Ltd. Craft Headquarter Building" (2009) Toa Road Corporation Headquarters Building (2015 г.) и  Sophia University's Sophia Tower (2017 г.).

През 2016 г. екипът му печели първа награда в Международния конкурс за дизайн за емблематичния клубен стадион Камп Ноу в Барселона, Испания. Архитектите на Nikken Sekkei в сътрудничество с испансокото бюро Pascual i Ausió Arquitectes предлага значителни промени в структурата на стадиона, първоначално проектиран през 1957 г. от испанския архитект Франческо Митънс Миро. Тройната театрална подредба на трибуните ще бъде запазена, като ще бъде добавен и покрив, покриващ над 47 000 кв.м, за да се гарантира, че всички места са защитени от времето. С капацитет за 105 000 души и обща площ от 104 000 кв.м, строителството на Камп Ноу ще бъде завършено през 2021 г.

 Японската компания Nikken Sekkei гради своята професионална история в продължение на повече от 100 години и е едно  от водещите архитектурни и инженерни студиа в Азия. Сред портфолиото от забележителни проекти на Nikken Sekkei е кулата Tokyo Skytree. Конструкцията е основен радио и телевизионен предавател за региона на Канто и е една от най-високите самоподдържащи се структури не само в Япония, но и в света.

Портфолио